Pingis

Kovaa lyövä vastustaja on parasta ! - Soihtuleiri 2019

 

Keskellä kauneinta heinäkuuta pingiksen pelaaminen pääsi valloilleen Rymättylän koulussa. Nuoria pelaajia, sekä tyttöjä että poikia, oli tulossa sekä läheltä että kaukaa, lähimmät olivat rymättyläläisiä ja kaukaisimmat Vaasasta, Seinäjoelta, Tampereelta, Lahdesta ja Helsingistä. Varsinainen pingisleiri alkoi perjantaina. Silloin paikalle tulivat harjoittelemaan myös vahvistukset Turusta ja Nousiaisista. Nyt oli paikalla iso osa Suomen parhaita tavoitteellisesti treenaavia lupaavia pingisjunioreita. 

 

Tällä leirillä keskityttiin pelaamisen perusharjoitteluun ja suunnitelmalliseen harjoitteluun. Rymättylän Soihdun pingisvalmentaja Tero Penttilä oli koostanut tarkan ohjelman, jossa harjoittelukaverin vaihtumisetkin oli suunniteltu etukäteen. Harjoitusvastustajat olivat tämän leirin paras asia, sillä junioreita oli taas tullut sparraamaan iso nippu kovia aikuisia pingiksen pelaajia, maajoukkue edustajista pitkänlinjan harrastajaan. Juniorien harjoituskuvioihin tuli vauhtia ja kovuutta heti lisää kun pöydän toiselle puolelle asettui kovissa kisoissa käynyt kaveri. Kerrankin sai lyödä minkä vain ehti ja niin kovaa kuin vain pystyi, aina se pallo tuli takaisin omalle puolelle pöytää. Tämä oli unelmatilanne leirille harjoittelemaan tulleille pelaajille. Harjoittelumotivaation hurja määrä näkyi pelaajien otteissa. Palloa lyötiin todellakin ihan tosissaan.

 

Leirin ohjelmaan kuului lajiharjoittelun lisäksi myös juoksutekniikan kehittämistä peruskuntoharjoittelua varten, lihaskuntoliikkeiden oikean ja turvallisen suorittamisen opettelua sekä vielä jopa teoriatunti pingiksestä. Tämän kaiken lisäksi ehdittiin myös käydä Jaakon markkinoilla että monta kertaa uimassa. Melkoisen monipuolinen viikonloppu pingisjunioreille Rymättylässä !

 

Rymättylässä on uimarannan läheisyyden ja Jaakon markkinoiden lisäksi myös muuten tarjota erinomaiset puitteet pingisleirille. Rymättylän koulun sali on suuri, sinne mahtuu seitsemän pingispöytää ja lattia on ihanteellinen pelaamiselle. Kuumana porottava aurinko ei kuumenna korkeaa salia ihan mahdottomaksi. Myös pelaajien majoittumiseen ja ruokailuun koulu pystyy tarjoamaan oivalliset tilat. Koulun uusitulla pihalla voi pelailla monenlaista treenaamisen välillä. Myös yritykset suhtautuvat myös myönteisesti tällaiseen tapahtumaan, naantalilainen ja raisiolainen yritys saatiin mukaan järjestelyihin. Se näkyi sunnuntain leirikisojen palkintoja jaettaessa palkintopöydän runsautena. Vastustajan voittaminen oli sunnuntain kisoissa oli se tärkeä asia mutta näistä kisoista ei kenenkään tarvinnut lähteä tyhjin käsin. Ylipäätään Soihtuleirin järjestämisen mahdollisti Naantalin kaupunki, Rymättylän Soihtu sekä Tero, Elias, Juha ja Elmo.

 

Palkintojen jako oli tekniikaryhmäläisille tärkeä juttu. Palkinnot jakoi Elmo Räsänen.

Nuoria pingisaktiiveja kesäharjoittelussa Soihtu 2-leirillä Rymättylässä

 

Viimevuotisesta pingisleiristä saadun hyvän palautteen johdosta Jaakonmarkkina viikonloppuna pidettiin Soihtu 2-leiri Rymättylän koululla.

 

Soihtu 2-leirille saapui 14 nuorta, jotka halusivat harjoitella keskellä kuuminta heinäkuuta pingiksen pelaamista. Onneksi naantalilainen urheiluliike lahjoitti kaikille juomapullot, joille tuli todella käyttöä viikonloppuna. Jo ennen yhdeksää lauantaina aamulla ensimmäiset nuoret tulivat  paikalle. Päivän harjoittelut lähtivät käyntiin lämmittelyhölkällä markkinaväen ihmetellessä. Saliin kun päästiin, niin pallotteleminen alkoi heti. Rymättylän koulu sali tarjoaakin pingiksen pelaamiseen hyvät puitteet. On hankittu hyvät pöydät ja verkot sekä salin valaistus ja tällä kelillä tärkeä asia, toimiva ilmanvaihto, mahdollistavat harjoitteluun keskittymisen. “Hyvä leiri ja huippu olosuhteet”, totesi HIK-Pingiksestä Joona ja Veera Räsänen. Tälläkin leirillä uiminen oli mukava lisäjuttu.

 

Nuorempien ensimmäisen harjoittelujakson lopulla paikalle saapui pidemmälle edenneitä pingiksen harrastajia. Harjoitteluryhmään liittyi mm. Suomen neljä parasta vuonna 2006 syntynyttä pingiksen pelaajaa. Koko aktiivisesti kilpaileva ryhmä aloitti oman harjoittelunsa toimimalla nuorempien harjoitteluvastustajina. Nuoremmat saivat lyödä vaikka kuinka kovaa palloa vastustajan pöytään ja se aina palautettiin heille nätisti takaisin. Nuorempien kunnioitus taitavampia kohtaan kasvoi joka lyönnillä. 

 

Kovanluokan harjoitusvastustajia on saatu mukaan taitavimmillekin harjoittelijoille. Kilparyhmäläisiä varten oli varattu kuusi aikuista terävöittämään lyöntejä; Juha Äänismaa, Juha Kangas, Janne Vuorinen, Arttu Juvonen, turkulaistunut tamperelainen ex-maajoukkuepelaaja Ari Holm ja Elmo Räsänen. Ihailtavaa oman vapaa-ajan käyttämistä nuorten pingistaitojen kehittymisen hyväksi ! Pelaajien vanhemmat myös arvostivat tällaista toimintaa: “Erityisesti lauantain ekat treenit oli tosi hyvät kun oli monta sparraajaa. Pallot olivat pidempiä ja näin ollen treenaaminen hyvin tehokasta”, kentän laidalta toimintaa seurannut isä, Timo Vesalainen kiittelee. Se oli myös pelaajien mieleen: “Sparrit olivat parasta antia”, kehuu Turo Penttilä (Rymättylän Soihtu/HIK-Pingis).

 

Soihtu-leirin harjoittelusta vastasivat Tero Penttilä (Rymättylän Soihtu/HIK-Pingis) ja Elmo Räsänen (HIK-Pingis). He olivat suunnitelleet näille kahdelle päivälle vaihtelevaa harjoittelua ja riittävästi ohjeistusta ja neuvontaa. “Olin tyytyväinen leirillä saamaani ohjeistukseen ja neuvontaan”, totesi Anni Heljala (Pori 83) leirin lopussa.

 

Leirillä vuorottelivat kilpa- ja tekniikkaryhmä. Enemmän pingiksessä kilpailleet leiriläiset toimivat lyöntitekniikan harjoitteluun keskittyvien leiriläisten sparraajina ja malleina.

Tekniikkaryhmällä lisätehoa tekniikan harjoitteluun antoi robotti ja erityisesti Elmo Räsänen ja Nette Penttilä.  Tekniikkaryhmällä oli kaksi lajiharjoitusta sekä kisat. Vielä oli sunnuntaina vapaat harjoitukset. Kilparyhmällä mahtui viikonloppuun kolmet lajiharjoitukset ja tietysti leirin paremmuusjärjestys pitää selvittää tiukalla kisalla. Kaikille saatiin sijoitus. “Huippujen lyöntejä oli hieno katsoa”, sanoi Oskar Sibelius (HIK-Pingis) ja jäi omien harjoitusten jälkeen katsomaan kaikki pelit. 

 

Jotta harjoittelu voisi tapahtua parhaalla mahdollisella tavalla, huomiota oltiin kiinnitetty myös oikeanlaiseen välipalatarjontaan. Tarjolla oli koko ajan kivennäisvettä, hedelmiä, vihanneksia ja proteiinia. Kaikki voivat keskittyä vaan olemaan mahdollisimman tehokkaina pingispöydän ääressä. Erityistä kiitosta sai myös sunnuntain ruokailusta huolehtinut rymättyläinen kokki. Harjoittelun seuraamista helpotti, että huoltovastaava Elias Sibelius (Rymättylän Soihtu) keitti koko ajan uutta kahvia.

 

Leirillä saatiin myös tärkeää vahvistusta tämän alueen pingisseurojen yhteistoimintaan. Soihtu-leiri kattoi maantieteellisesti ison alueen Varsinais-Suomesta sekä Porista aina melkein pääkaupunkiseudulle asti.

 

“Kivan rento tunnelma mutta silti treenattiin tosissaan”, Kosken Kaiun pelaajaveljekset Rasmus ja Matias Vesalainen arvostivat leirin antia. Ensi vuonna taas, Soihtu 3 heinäkuussa, kehiteltynä ja paranneltuna !

Juha Kangas, Janne Vuorinen, Ari Holm ja Elmo Räsänen toimivat sparraajina ja vauhdittivat

PERHEMAILIS (pingis ja sulkapallo) syksy 2020

Perhemailis klo 18.00-19.30 7-99-vuotiaille. Koko perhe/yksikkö (2-4 henkilöä) tulee yhdessä
pelailemaan ja tutustumaan muihin perheisiin. Käytössä on sekä pingispöytiä että mahdollisuus sulkapallon pelaamiseen, pelipaikkoja vaihdellaan (pelivälineet löytyy Soihdulta). Mukaan mahtuu
5-8 perhettä.
Perhemailis alkaa 11.9. ja syyskausi päättyy joulun tunnelmiin. Ohjaajina ovat Tero, Elias ja
kumppanit.