Aikuisliikunta

YHTEISLENKIT keväällä 2022

Yhteislenkillä voit joko hölkätä tai kävellä mukavassa seurassa. Yhteislenkeillä hölkötellään joka keskiviikko, lähtö on pääsääntöisesti koulun pihalta klo 19.00. Tule mukaan iloiseen porukkaan! Ensimmäinen kerta ke 12.1.

Juokseminen kannattaa!

Juokseminen on helppo, halpa ja suosittu tapa harrastaa liikuntaa. Uusi meta-analyysi on nyt koonnut tieota juoksemisen terveysvaikutuksista, jotka tekevät lajista lähes ylivertaisen moniin muihin liikuntamuotoihin verrattuna. Yleisesti ottaen juoksijoilla on 25-40 % prosenttia pienempi ennenaikaisen kuoleman riski. Myös muut juoksijoiden elintavat ovat yleensä terveydelle suotuisia. Juoksemisen terveyttä edistävät mekanismit ovat moninaiset. Juoksu vaikuttaa verenpaineeseen, veren rasva-arvoihin, sokerinkäyttökykyyn ja muihin lihas- ja verisuonitason asioihin. (Liikunta ja tiede –lehti 2-3/17)

Naisten ja miesten kahvakuulatunti

Suuren suosion saanut kahvakuulatunti, jossa tehdään selkeitä, tehokkaita ja yksinkertaisia kuulapattereita. Kahvakuulaharjoittelu sopii kaikille, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Kuulan aloituspaino riippuu lähtötasosta ja taustasta. Naisilla yleisin aloituspaino on 4–8 kiloa ja miehillä 8–12 kiloa. Kahvakuulalla tehdään mm. heilautuksia, nostoja, työntöjä. Kahvakuula edistää kehonhallintaa ja liikkuvuutta sekä lisää voimaa. Tunnilla käytetään pääasiallisesti omaa kuulaa (seuralla muutamia lainakuulia).

Kahvakuula järjestetään, mikäli vähintään 10 henkilöä ilmoittautuu mukaan.

Hanna Viljanmaan ohjaaja kahvakuula torstaisin klo 19.00-19.55 liikuntasalissa. Jokaisen kerran lopuksi toiminnallinen venyttelyosuus.

Kahvakuulan kausi 3.2.-21.4.2022 , ei 24.2.

Katso alta kahvakuulan esittelyvideo ja tule rohkeasti mukaan erittäin hyvään ja tehokkaaseen harjoitteluun!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Aikuisten lentopallo

• aikuisille tiistaisin klo 20.00-22.00 liikuntasalissa.

Aikuisten sähly

Aikuisille maanantaisin klo 20.00 liikuntasalissa.

Rymättylän Soihdun liikunnallinen kirkkopyhä. Vaellus Majakkaan kirkkokahville.

Kuvasatoa Härmälänrotkon pyöräretkeltä.

Perhesähly

Torstaisin klo 18:00-18:50 liikuntasalissa. Tervetuloa pelaamaan äidit, isät ja lapset, jotka ovat vähintään 3. luokalla.

ensimmäinen kerta 13.1.2022